Skvělé tipy

Olivový olej první třídy aneb dejte šanci značce Chiavalon

Potěšit se nad dobrým olivovým olejem je pro milovníky středomořské kuchyně skutečný balzám na duši. Vždyť právě tato plodina dokáže přímo omlazovat a kromě toho, že výtečně chutná, budete mít radost i z velmi pozitivního vlivu na zdravotní stav. Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, praví okřídlený slogan – a u změny olejů v kuchyni to platí dvojnásob. Olivová kvalita se projeví hned, lesklejší vlasy, kvalitnější pleť, o poznání lepší zažívání. A kromě jiného, s tímto olejem na vás čeká spoustu zajímavých receptů, tak hurá do díla!

Extra panenský a filtrovaný, to je záruka úspěchu

A teď ruku na srdce, víte bezpečně, jak poznat skutečně jakostní olivový olej? Mnoho lidí nemusí mít právě jasno, takže si pojďme trochu blíže rozebrat, podle čeho vybírat. Pokud je na obalu uvedeno, že se setkáváme s pomace (tedy olejem z pokrutin) nebo směsí olivových olejů z EU a není tedy zcela jasně a jednoznačně uvedená země původu, příliš si nepochutnáme a vliv na zdraví bude spíše zanedbatelný. Důležité totiž je, aby extra panenský typ oleje byl filtrovaný, uložený v tmavé skleněné lahvi a v neposlední řadě bylo deklarováno, že při výrobě bylo použito tradičních postupů. Sklizeň oliv se totiž musí provádět opravdu s citem, v opačném případě bohužel přicházíme o řadu pozitivních složek, které působí na lidský organismus doslova jako hojivý balzám.

Dejte proto šanci kvalitě dobře prověřené na různých výstavách a prezentacích po celém světě, kterou je značka Chiavalon. Teď stačí už jediné – vybrat si typ, který se hodí pro vaše oblíbená jídla, neboť jich je k mání celkem pět. Kupříkladu pro špagety Carbonara budete mít k dispozici dvě možnosti, Ex Albis nebo Organic, s nimž pokrm nejvíce ze všeho vynikne. Zkuste dát šanci italské kuchyni a uvidíte, že neuděláte chybu! Nezapomínejte na prvotřídní špagety a česnek…

Leave a Comment