Bydlení

3 zelené byliny, které změní kuchyň v aromatický ráj

Zelená je symbolem, prosperity, hojnosti, obrození a rovnováhy. Vůbec nezáleží, kde jí umístíme. Jestli do povrchových úprav, do maleb nebo nábytku. Zelená zkrátka patří do domu a do kuchyně obzvláště! Představme si esenciální druhy, které by měly oživit i obyčejné jídla a dát kuchyni spirituální nádech.

1) Estragon

Estragon významně podporuje tvorbu žluči, působí mírně močopudně, zvyšuje chuť k jídlu a zlepšuje trávení. Estragon nejlépe funguje jako doprovod pro mořské plody, ovoce, drůbeže, vejce a omáčky (např. slavná Béarnaise). Jeho chuť je podobná anýzu, není třeba to s ním tedy přehánět. Čerstvé Estragonové lístky jsou lepší volbou, než sušené.

tarragon

2) Pískavice

Pískavice neboli řecké seno je jedna z nejstarších kulturních rostlin. Je u ní také doporučení používat menší množství kvůli velmi silnému aroma. Také je vhodné před konzumací semena orestovat. Tato rostlina je typická pro kuchyni zemí bývalé Mezopotámie a setkáte se s ní často v jídlech takového původu.

piskavice

3) Tymián

Progresivní aroma tymiánu je dost známé, stejně jako jeho česká translace mateřídouška obecná. Pochází ze Středozemního moře a například staří Řekové jej používali jako esenci do koupelí. Na rozdíl od pískavice je tymián vhodnější používat v sušené podobě při konzumaci. Je třeba si dávat pozor, aby teplo při vaření nezničilo aroma tymiánu.

tymián

Nemusíte být ani příznivci těch nejzdravějších jídel, ale s těmito bylinkami provoníte jak kuchyni, tak obohatíte každodenní jídla a můžete si tak dopřát každým dnes atraktivního gastronomického zážitku.

Foto: http://www.snaidero-usa.com/designliving-blog/2015/10/09/3-green-aromatic-herbs-to-bring-a-world-of-flavor-to-your-kitchen

Leave a Comment