Bydlení

Zakrývací plachta: Užitečný pomocník nejen na léto

Pořídili jste si rodinný dům, intenzivně rekonstruujete a se slzou v oku vzpomínáte na bezstarostné dny, kdy jste během léta řešili jen dovolenou? Pokud se letos chystáte spíše na maltu než na Maltu, budou se vám hodit zakrývací plachty. Kde je seženete a k čemu vám budou? Odpovědi se dozvíte v tomto článku.

Představte si tu pohromu, kdy vám několikadenní lijáky znehodnotí stavební materiál, který jste nechali na dvorku před domem. Anebo ještě větší katastrofu v podobě zatopeného věnce při rekonstrukci střechy… Těmto a podobným kalamitám zabráníte pomocí zakrývacích plachet. Seženete je v internetovém (nebo kamenném) obchodě odborníka Petra Štěpáníka. Prodejce zároveň nabízí další užitečné výrobky, které by se vám mohly hodit, a to nejen v průběhu léta.

Kvalitní zakrývací plachty se vyrábí z polyethylenu a odolají vlhku, povětrnostním vlivům, kyselinám, alkáliím a teplotám v rozmezí od -40 do 60 °C. Na PePlachty.cz je seženete ve standardizovaných velikostech i na míru. Jestli je použijete na zakrytí stavebního materiálu, zahradní techniky nebo na jiné účely, je jen na vás. Využití zakrývacích plachet je variabilní.

Nedílnou součástí sortimentu jsou praktické autoplachty. Nedají na ně dopustit majitelé aut, kteří nemají k dispozici krytou garáž či zastřešení. Autoplachta vozidlo spolehlivě ochrání před vnějšími vlivy (v létě před pylem a listím) a zaslouží se o jeho delší životnost. Navlečení je rychlé a bezproblémové. Stačí si vybrat vhodnou velikost – k mání jsou autoplachty pro menší, středně velká a větší vozidla.

V nabídce najdete také zelené stínící sítě na ploty. Nejčastěji jsou k vidění na plotech sportovišť, kde zajišťují efektivní stínění sportovcům. Běžně se však využívají i k zastínění zahradních přístřešků, skleníků a pískovišť. Stínivost sítí dosahuje 90 % a díky spolehlivému ukotvení nehrozí, že by ulétly při poryvu silnějšího větru.

Chcete-li se o zakrývacích plachtách, autoplachtách a sítí na ploty dozvědět více, zamiřte na www.peplachty.cz nebo do prodejny Petra Štěpáníka ve vesničce Chvalčov, kterou najdete nedaleko Bystřice nad Hostýnem.

Leave a Comment